Πρώτο βραβείο “Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης 2023” για τις ΕΠΑΣ Μαθητείας Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης της ΔΥΠΑ στο πλαίσιο του 18ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού του Junior Achievement Greece

category: NEWS, ADULT EDU NEWS
D.YP.A.
ENTRnet_logo

Πρώτο βραβείο “Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης 2023” για τις ΕΠΑΣ Μαθητείας Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης της ΔΥΠΑ στο πλαίσιο του 18ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού του Junior Achievement Greece

Το 1ο βραβείο για την «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023 Επαγγελματικής Εκπαίδευσης», στον 18ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό, που διοργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Junior Achievement Greece (JA Greece), κέρδισαν οι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης της ΔΥΠΑ.

Οι μαθητές/τριες των ΕΠΑΣ συνεργάστηκαν και βραβεύτηκαν για την ιδέα τους «ΡΕΒΥΔΩΡ», vegan υποκατάστατου που προορίζεται για χρήση στην αρτοποιία, ζαχαροπλαστική και μαγειρική με διάθεση σε αγορές του εσωτερικού και εξωτερικού.

Κορύφωση της συμμετοχής των δύο ΕΠΑΣ Μαθητείας αποτέλεσε τόσο η καινοτομία του προϊόντος, όσο και η εξαιρετική πορεία γνώσης και συνεργασίας που ακολούθησαν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές – μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί και οι μέντορες.

Η τελετή απονομής βραβείων πραγματοποιήθηκε στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου συμμετείχαν 20 μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις», 10 Γενικής Εκπαίδευσης και 10 Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και η «Mechelp» που αποτέλεσε υποψηφιότητα του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της ΔΥΠΑ Σερρών.

Ο διαγωνισμός εντάσσεται στο παγκόσμιο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση – Company Program 2023» του JA Greece και τελεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου. Βασίζεται στην αρχή της «εκμάθησης μέσα από την πράξη», στο πλαίσιο του «Company Program» που υλοποιείται σε 117 χώρες και θεσπίστηκε από το Junior Achievement Worldwide, τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό οργανισμό σε θέματα επιχειρηματικότητας παγκοσμίως, με στόχο την ομαδική βιωματική δραστηριότητα, όπου οι μαθητές δημιουργώντας μια «εικονική επιχείρηση», κατανοούν όλα τα στάδια δημιουργίας και λειτουργίας της.

Latest News

ENTRnet e-learning courses

We are thrilled to announce that the ENTRnet e-learning courses are officially live! Dive into a world of entrepreneurial knowledge with our comprehensive courses designed